Beste Android-apps in de Google Play Store: week 32 – 2019

Elke week geven we je een handig overzicht van de beste nieuwe apps van dit moment, en ook deze week hebben we weer een selectie gemaakt van vier apps die jouw aandacht waard zijn. We geven je daarnaast ook een overzicht van de belangrijkste app-updates van de voorbije week.

Flora Incognita-planten automatisch identificeren

De naam zegt het al, Flora Incognita-planten automatisch identificeren kan meer dan 4800 planten in Midden-Europa voor je herkennen. Hiervoor maak je met je telefoon een foto van de bloem en het blad. Vervolgens wordt de onbekende plant binnen enkele seconden automatisch geïdentificeerd. Naast de specifieke naam van de plantensoort, biedt een de app verdere informatie zoals kenmerken, verspreiding of beschermingsstatus van de geïdentificeerde plantensoort. Verder kun je plantobservaties opslaan, exporteren of delen op sociale media.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Flora Incognita-planten automatisch identificeren

Burgers’ Zoo Map

Burgers’ Zoo Map is een nieuwe bèta-app die allerlei handige informatie bevat voor tijdens een dagje Burgers’ Zoo. Denk dan aan de standaardroutes, zoals de mis-niks-route of de invalideroute. Je kan ook je eigen route samenstellen. Met de ingebouwde augmented reality-navigatie kun je op je telefoon precies zien waar je heen moet. Daarnaast valt er van alles te leren over de dieren in het park: “Van de neushoorns tot de stokstaartjes en van de rode ibis tot de koraalduivel.” 

Om deze app te gebruiken moet je telefoon wel ondersteuning hebben voor ARCore. Een overzicht van alle andere ondersteunde toestellen vind je hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Burgers' Zoo Map

Gentle Wakeup – Slaap & Alarm Klok met zonsopgang

Gentle Wakeup – Slaap & Alarm Klok met zonsopgang tovert je Android-telefoon om in een volledige wake-up-light. Hierbij wordt het scherm langzaam steeds feller om je lichaam langzaam wakker te laten worden. Dit is ideaal voor als je nog een smartphone of tablet over hebt, en als wekker wilt inzetten. Doordat Gentle Wakeup ook vanaf je lockscreen werkt hoef je niet de app de hele tijd open te laten staan. Daarnaast zijn alle opties zoals hoever van te voren het scherm aan moet gaan, of de flitser moet worden gebruikt of niet, en het laten zien van een optioneel weerbericht allemaal gratis te gebruiken. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Talkie – Tekst naar spraak

Met Talkie – Tekst naar spraak kan je tekst naar spraak omzetten. Deze app helpt hierdoor mensen die moeilijk of lastig kunnen praten of communiceren met hun omgeving. Bij het opstarten van de app kan je een tekst intypen. Deze tekst is extra groot gemaakt zodat je deze ook gemakkelijk aan andere mensen kan laten zien. Klik je op de speaker, dan zal de tekst worden omgezet naar spraak. Talkie is gemaakt door de Nederlander Erwin Oudshoorn.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Talkie - Tekst naar spraak

Updates voor Google-apps

> Google Maps geeft je meer controle over lijsten

> Gallery Gve Foto’s

> Files by Google heeft een donker thema

Google Fit ook

Updates voor overige apps en games

> Tinder verbergt nu LGBT-gebruikers in onveilige landen

> IFTTT is volledig vernieuwd

> SlimThuis-app voorspelt inbraakrisico in jouw buurt

Andere leuke apps

> Walli

> Pollpop

Fondo 

> KPN Kids-omgeving in de iTV-app


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

 

Read More