Met Lexa’s nieuwe chatbot zijn ongemakkelijke stiltes verleden tijd

lexa richt zich momenteel op singles die op zoek zijn naar een verantwoorde real life date-activiteit. De date vindt plaats via een Facebook Messenger-chatbot.

Daten via een chatbot

Volgens een onderzoek van datingservice lexa blijkt dat meer dan de helft van de singles momenteel nog meer naar de eerste echte ontmoeting uitkijkt. Zo’n eerste ontmoeting is natuurlijk spannend en kan leiden tot ongemakkelijke stiltes. lexa introduceert nu een chatbot in Facebook Messenger die een einde maakt aan die ongemakkelijke stiltes. 

Deze chatbot fungeert namelijk als gids en bron van inspiratie tijdens de date en neemt singles in reallife mee langs de meest romantische plekken in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Door middel van foto hints en coördinaten worden de singles in zo’n 1,5 uur langs romantische plekken van de stad geleid. Drukke hotspots in de steden worden vermeden, zodat ze op een veilige manier kunnen daten.

Lexa chatbot

Chatbot als ijsbreker

Bij de start van de date verbreekt de chatbot de ongemakkelijke stilte met een leuke vraag. Daarna krijgen singles per gevonden plek leuke fun facts en vragen over de locatie. Wanneer er tussentijds ‘Hulplijn AAN’ naar de chatbot gestuurd wordt, ontvangen ze extra vragen zoals “Wat is jouw guilty pleasure?” en “Never have I ever…”. Dit zorgt voor een extra boost tijdens de date en op deze manier leren de singles elkaar nog beter kennen.

lexa’s nieuwe chatbot kan dus een goede bemiddelaar zijn tussen twee erg verlegen singles die met elkaar op stap willen gaan. Je kan de Nederlandstalige chatbot gratis gebruiken. Wat vind jij van dit initiatief? Zou je het gebruiken op een date of liever niet? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

 

Read More