Tinder verbergt nu LGBT-gebruikers in onveilige landen

Tinder heeft een nieuwe functie gelanceerd die LGBT-gebruikers kan waarschuwen wanneer ze zich bevinden in landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Gebruikers kunnen er vervolgens voor kiezen om zich te verbergen op Tinder.

Tinder Traveler Alert

Er zijn nog veel landen die vergeleken met Nederland een stuk minder vergevorderd zijn als het op homorechten aankomt. Een nieuwe functie van dating-app Tinder die ‘Traveler Alert’ heet, moet LGBT-gebruikers die hun geaardheid in de app hebben ingesteld, waarschuwen wanneer ze zich in zo’n landen bevinden. Tinder maakte de nieuwe functie bekend op zijn blog.

De app detecteert je locatie als je verbonden bent met een netwerk. “We willen dat je plezier hebt, maar jouw veiligheid is onze belangrijkste prioriteit”, is te zien in de melding die vervolgens verschijnt van zodra een gebruiker zicht in een risicoland bevindt. Daarna krijg je de keuze om je profiel te verbergen of alsnog openbaar te maken. Als je voor dat laatste kiest, krijg je er de waarschuwing bij om extra op te letten alvorens je afspraken maakt met mensen die je niet kent. 

Screenshot van de Tinder-app

LGBT-gemeenschap beschermen

De nieuwe functie heeft de bedoeling om Tinder-gebruikers te beschermen tegen de overheden uit risicolanden om mogelijke arrestaties of bestraffingen te voorkomen, maar ook tegen andere Tinder-gebruikers. Met behulp van de dating-app kan je zelf kiezen in welke straal je gebruikers om je heen wil zien. Bij elk profiel zie je ook hoe ver die persoon zich van jou bevindt. 

Tinder beschouwt in totaal 70 landen als risicovol voor zijn LGBT-gebruikers. Het bedrijf werkte voor die landenlijst samen met ILGA World, dat is de ‘International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association’. In landen als Iran, Saudi-Arabië en Soedan staat zelfs de doodstraf op seksuele handelingen met iemand van hetzelfde geslacht. Gebruikers die nadien weer in een land komen dat niet tot de risicolijst behoort, worden weer automatisch openbaar getoond op Tinder. 


De nieuwste artikelen over Tinder

Videofunctie Tinder Loops rolt nu wereldwijd uit

Storing bij Tinder vanwege wijzigingen bij Facebook, paniek!

Tinder krijgt locatiegebaseerde functies en kunstmatige intelligentie

Tinder-update toont welke foto’s matches opleveren


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

 

Read More