Weinig matches? Tinder gaat betaald advies over je profiel bieden

4 maart 2020

23:49

Krijg je te weinig matches op Tinder? Tegen betaling wil de datingapp je gaan helpen door deskundigen advies over jouw datingprofiel te laten geven.

Tinder werkt aan een nieuwe betaalde functie genaamd ‘Tinder Concierge’. De populaire datingapp heeft de nieuwe dienst woensdag gepromoot via advertenties.

De Concierge-functie biedt volgens Tinder ‘profieladvies van een team van experts om zo je kans op matches te vergroten’. De advertenties zijn ook aan Nederlandse gebruikers getoond met de vermelding dat de functie binnenkort ook in hun regio beschikbaar zou komen. Gebruikers kunnen zichzelf toevoegen aan een wachtlijst voor het nieuwe onderdeel.

20 of 50 dollar

Sommige Tinder-gebruikers kregen bij de advertenties voor Concierge 20 dollar als prijs te zien, bij anderen was het bedrag 50 dollar. Tinder hanteert voor zijn Gold- en Plus-abonnementen al langer dynamische prijzen. De tarieven veranderen op basis van onder meer leeftijd en locatie.

Tinder Plus biedt gebruikers een onbeperkt aantal swipes en de optie om de locatie virtueel aan te passen. Gebruikers met het Gold-abonnement kunnen onder meer zien welke gebruikers hen al naar rechts hebben geswiped.

Tinder wil zelf nog weinig kwijt over de nieuwe Concierge-dienst. Tegenover Forbes zegt het bedrijf: “We onderzoeken altijd manieren om gebruikers meer uit hun Tinder-ervaring te laten halen.”

Miljard omzet

Vorig jaar boekte Tinder een omzet van ruim 1 miljard euro. De datingapp heeft bijna 6 miljoen betalende gebruikers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Google en Tinder in EU onderzocht om privacyschendingen

Review: Samsung Galaxy S20 Ultra

Mis geen video, abonneer op ons YouTube-kanaal.

 

Read More